Förr eller senare exploderar jag

By John Green

 • Release Date : 2013-01-18
 • Genre : Skönlitteratur
 • FIle Size : 0.93 MB
Score: 4.5
4.5
From 70 Ratings

Description

Förr eller senare exploderar jag Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. 
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.

Här kan du se John Green prata om det svenska omslaget: http://www.youtube.com/watch?v=coAa_HtrmNk 

"Jag älskade den här boken. Älskade! [...] Det här kan vara en av de bästa böckerna jag någonsin läst, faktiskt. Författaren Lisa Bjärbo, bloggen Onekligen 

Reviews

 • Köp boken!

  4
  By Lianchina
  Läs den och köp den här boken.
 • Hej

  4
  By KimzeyX0
  9,00 kr är ju billigt ??
 • Boken alla borde få läsa

  5
  By Smockling
  Ung eller gammal, alla själar behöver läsa den här boken för att få perspektiv på livet och älska det man har...
 • LÄS ORIGINALET

  5
  By Dalkullan
  Jag har aldrig läst en bok på en dag i hela mitt liv, och jag har läst många böcker.. Det här är en utav de bästa skildringar jag läst om kärlek, vänskap, smärta, ilska, drömmar, ambitioner, familj och frustration. Men snälla, läs "The fault in our stars", inte "Förr eller senare exploderar jag". För enligt min mening är det inte samma bok. Översättningen ger inte alls samma känsla som John Green förmedlar i sitt otroligt vackra och stilistiska verk. Så kan du, läs den på engelska!
 • Underbar!

  5
  By LinneaJohannessonGrimes
  Helt underbar bok, har läst den både på svenska och engelska, och jag måste säga att den engelska är MYCKET bättre, men dethär är verkligen en av mina favoritböcker!

keyboard_arrow_up